+31 (0)318 - 826 051
  • 15 Jaar ervaring
  • Showroom bij u thuis
  • Kwaliteitsmerken
  • 100% Maatwerk
  • Vijf jaar garantie
  • De beste Service

Rolluiken tegen wind en storm

Kunnen rolluiken tegen wind en storm?

Het kan in ons land flink stormen. Zeker als we kijken naar de laatste jaren, lijken de stormen steeds extremer te worden. Harde wind en hevige regenbuien, welke zonwering is daartegen bestand? Een type zonwering die bestand is tegen alle weersomstandigheden, is het rolluik. Rolluiken kunnen dus tegen wind en storm. Maar hoe kan dit? Daarover vertelt Frisse Zonwering u meer. Ook vertellen we u of u rolluiken dicht of open moet doen bij storm. Lees dus snel verder en ontdek hoe en wanneer rolluiken tegen wind en storm kunnen.

Waarom rolluiken?

Als het gaat over de beste zonwering tegen wind en storm, staan rolluiken op de eerste plaats. Rolluiken kunnen namelijk heel veel hebben. Meer dan andere soorten zonwering. Dit is ook wel nodig, want ze zijn bedoeld om ‘s nachts te sluiten. Het zou onhandig zijn als rolluiken niet tegen wind en storm zouden kunnen. Daarnaast zijn rolluiken ook inbraakwerend, geluidswerend en verduisterend. Het is een zeer effectieve zonwering, want rolluiken laten niets door. Nu rest alleen nog de vraag: moeten rolluiken dicht of open bij storm?

Rolluiken

Houd de rolluiken volledig open of dicht!

Ook al zijn rolluiken heel sterk, we raden u aan uw rolluiken altijd omhoog te rollen bij harde wind of storm. Zo weet u namelijk zeker dat er niets kapot gaat. Uw rolluiken dicht doen kan ook, maar zorg er dan wel voor dat uw rolluiken helemaal dicht zijn en niet halverwege blijven staan. Want ook al kunnen rolluiken tegen wind en storm, juist dan kunnen ze wel stuk waaien.

rolluiken niet half open laten bij storm of harde wind

Klapperende rolluiken

Hoort u uw rolluik klapperen? Dit is niet de bedoeling. Een mogelijke oorzaak van het klapperen van rolluiken is dat de geleiders versleten of beschadigd zijn, waardoor het rolluik te veel ruimte in de geleiders heeft en heen en weer kan klapperen. Maar ook als een rolluik niet helemaal goed gesloten is en er nog kiertjes tussen de lamellen zitten, kan het rolluik klapperen. Door het rolluik helemaal te sluiten, zou het klapperen moeten stoppen. Uw rolluiken kunnen dan weer tegen wind en storm.

Meer informatie?

Rolluiken kunnen dus tegen wind en storm, mits ze helemaal dicht zitten of volledig omhoog gerold zijn. Halfopen rolluiken kunnen wel beschadigd raken door wind en storm. Pas dus ook op voor klapperende rolluiken, dit betekent vaak dat uw rolluiken niet goed zitten en niet tegen wind en storm bestand zijn. Wilt u hier meer informatie over? Of heeft u vragen? Neem contact op via het contactformulier op onze website, bel ons op 031-882 60 51 of stuur een mail naarinfo@frissezonwering.nl.

Relevante producten

Meer info over rolluiken

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave

Frisse Zonwering