+31 (0)318 - 826 051
  • 15 Jaar ervaring
  • Showroom bij u thuis
  • Kwaliteitsmerken
  • 100% Maatwerk
  • Vijf jaar garantie
  • De beste Service

Rolluiken of screens wat is beter?

Zijn rolluiken of screens beter voor uw woning?

Als u op zoek bent naar nieuwe zonwering voor uw woning, heeft u vast al gemerkt dat er veel opties zijn om uit te kiezen. Rolluiken en screens zijn twee populaire oplossingen die elk hun eigen voordelen hebben. Maar welke optie is beter? In dit blog zet Frisse Zonwering de verschillen en voordelen van beide opties voor u op een rijtje. Zo kunt u een weloverwogen keuze kunt maken.

Screens

Laten we beginnen met screens. Screens zijn de ideale oplossing voor wie de zon wil weren, maar nog wel gewoon naar buiten wil kunnen kijken. Screens zijn namelijk gemaakt van een soort gaasdoek dat de zonnestralen tegenhoudt, maar wel nog licht doorlaat. Ze zijn windbestendig en hebben slechts een kleine bovenbak die nauwelijks opvalt. Wanneer dit is wat u zoekt, zijn screens beter dan rolluiken.

screens tegen de zon zonnescherm

Rolluiken

Rolluiken blokkeren niet alleen de zon, maar bieden u ook nog een aantal extra voordelen. Zo bieden ze een goede isolatie tegen zowel geluid, warmte als kou. Dat betekent dat u met de rolluiken dicht, minder last hebt van geluid op straat. Maar ook dat het ‘s zomers binnen koeler blijft en in de winter warmer.

Verder zijn rolluiken ook inbraakwerend en bestand tegen alle weersomstandigheden. U kunt ze dus het hele jaar door gebruiken. En dan zijn ze ook nog eens goedkoper dan screens. Tot slot zijn ze ook verduisterend. Een groot voordeel wanneer u wilt slapen als het buiten nog licht is, maar dit verduisterende effect is niet altijd wenselijk. Is dit geen probleem? In dat geval zijn rolluiken beter dan screens.

rolluiken

Welke eisen stelt u aan zonwering?

Of u nu het beste kiest voor rolluiken of screens, hangt af van waar u ze voor wilt gebruiken. Wilt u vooral de zonnestralen tegenhouden, maar wel gewoon naar buiten kunnen kijken? Dan zijn screens beter. Is dit geen must? Dan zijn rolluiken beter, vanwege de vele extra voordelen, zoals isolatie, verduistering en inbraakpreventie en natuurlijk de lagere prijs. Of rolluiken of screens beter zijn, hangt dus vooral af waar u ze wilt ophangen en welke eisen u in die ruimte aan uw zonwering stelt.

Zo zijn rolluiken vaak beter voor de slaapkamer om deze ‘s zomers koel te houden en vanwege het verduisterende effect. Daarnaast kiezen de meeste mensen voor screens in de woonkamer omdat ze naar buiten willen kunnen kijken en niet continu in het donker willen zitten.

Vraag stellen over rolluiken of screens?

Bent u er nog niet helemaal uit of rolluiken of screens beter zijn in uw situatie? Wij voorzien u graag van advies op maat. Neem contact op via het contactformulier op onze website, bel ons op 031-882 60 51 of stuur een mail naarinfo@frissezonwering.nl.

Relevante producten

Meer info over rolluiken

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave

Frisse Zonwering