+31 (0)318 - 826 051
  • 15 Jaar ervaring
  • Showroom bij u thuis
  • Kwaliteitsmerken
  • 100% Maatwerk
  • Vijf jaar garantie
  • De beste Service

Rolluiken afstellen

Zelf rolluiken afstellen, hoe werkt het?

Heeft u zojuist uw nieuwe rolluiken geleverd gekregen? Dan moeten de rolluiken op de juiste manier gemonteerd en afgesteld worden. Het afstellen van de rolluiken is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het rolluik afrolt en stopt, precies in overeenstemming met de grootte van uw raam. Als uw rolluiken niet goed zijn afgesteld, zal het rolluik niet precies ver genoeg in- of uitrollen als u het sluit of opent. Daarom legt Frisse Zonwering u graag uit hoe u rolluiken moet afstellen.

Wat heb ik nodig voor rolluiken afstellen?

Voor rolluiken afstellen heeft u een inbussleutel of stelstift nodig die de juiste maat heeft voor de inbusschroeven die op het rolluik zitten. In de rolluikkast zitten aan de zijkant van het opgerolde rolluik 2 inbusschroeven. Met de onderste regelt u de bovenafstelling van het rolluik, dus op welke hoogte het rolluik stopt als het wordt opengedaan, en met de bovenste regelt u de onderafstelling van het rolluik, deze gebruikt u als uw rolluik niet ver genoeg of te ver dicht gaat.

Bovenafstelling rolluiken afstellen

Begin bij de bovenafstelling als u uw rolluiken wilt afstellen. Plaats de inbussleutel of stelstift in de onderste inbusschroef. Draai hier vervolgens aan om de bovenafstelling van uw rolluik naar boven of naar beneden bij te stellen. Zorg er altijd voor dat de schakelaar van uw rolluik in de stand ‘omhoog’ staat als u de bovenafstelling van uw rolluik gaat instellen.

Onderafstelling rolluiken afstellen

Nu kunt u de onderafstelling van uw rolluiken afstellen. Plaats hiervoor de inbussleutel of stelstift in de bovenste inbusschroef. Bepaal tot hoever uw rolluik afrolt als u het dicht doet en pas de juiste onderafstelling aan. Let er op dat uw rolluik niet te ver naar onderen doorloopt, dit kan het rolluik beschadigen.

Laat uw rolluiken installeren door Frisse Zonwering

Het is zeker mogelijk om zelf uw rolluiken af te stellen. Wilt u zeker weten dat dit goed gebeurt? Dan kunt u uw rolluiken het beste laten afstellen door de specialisten van Frisse Zonwering. Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring met het installeren van rolluiken. Hierdoor krijgt u bij ons altijd een perfect passend en effectief rolluik voor uw woning.

Direct een afspraak maken?

Wilt u direct een afspraak maken voor het afstellen van uw rolluiken? Bel naar 031-882 60 51 of stuur een mail naar info@frissezonwering.nl. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over rolluiken afstellen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave

Frisse Zonwering