+31 (0)318 - 826 051
 • 15 Jaar ervaring
 • Showroom bij u thuis
 • Kwaliteitsmerken
 • 100% Maatwerk
 • Vijf jaar garantie
 • De beste Service

Voordelen van zonwering in de winter

De fijne voordelen van zonwering in de winter

Als mens genieten we enorm van contact met de buitenwereld. Dit begint al met zonlicht dat van buitenaf onze woning binnenkomt. Niet alleen is het licht en de warmte van het zonlicht fijn, ook het zicht op de buitenwereld doet ons goed. Helaas is het zo dat veel warmte in de winter via uw ramen uw woning weer verlaat. Omdat we in de winter de energierekening graag zo laag mogelijk willen houden, is zonwering voor veel mensen een ideale oplossing. Frisse Zonwering vertelt u hier graag meer over de voordelen van zonwering in de winter.

Soorten zonwering

U kunt bij Frisse Zonwering kiezen voor deze soorten zonwering:

Voor iedere situatie hebben wij een passende zonwering. Onderstaand de meest kenmerkende eigenschappen van alle soorten zonwering, zodat u alvast een goede indruk heeft.

Thermisch comfort

Zonwering zorgt in de winter ten eerste voor thermisch comfort. Met thermisch comfort wordt een aangenaam klimaat in de binnenruimte bedoeld. In een woning is dat maximaal 27 °C overdag en hoogstens 25 °C ‘s nachts. Luchtvochtigheid en luchtsnelheid spelen hier ook een essentiële rol in. De WHO (World Health Organisation) heeft een marge van tussen de 18 °C en de 24 °C als gezonde binnentemperatuur. U wilt ‘s winters dan ook uw woning zoveel mogelijk binnen die marge houden tegen zo min mogelijk stookkosten. Dit doet u op de volgende manier:

 • Overdag: door de zonwering in de winter overdag ingetrokken te hebben, kan het daglicht binnenkomen. Dit levert maximale warmtewinst op.
 • ‘s Nachts: door in de nacht de zonwering zoals screens neer te laten worden de isolerende eigenschappen van de ramen verbeterd. De warmte die binnen is, wordt hierdoor zo veel mogelijk binnen gehouden. Heeft u een veranda met dakramen erin? Dan werkt verandazonwering uitstekend!
zonwering in winter voordelen

Visueel comfort

Naast thermisch comfort levert zonwering u ‘s winters ook visueel comfort. Op het gebied van visueel comfort onderscheiden we vier onderdelen:

 • Daglicht dat binnenkomt;
 • Minder tot geen verblinding door zonlicht;
 • Minder tot geen reflectie door zonlicht;
 • Zicht naar buiten door de zonwering heen.

Met zonwering zoals markiezen, uitvalschermen en zonneschermen regelt u eenvoudig de lichtinval in huis, terwijl u nog steeds naar buiten kunt kijken. U houdt de warmte beter binnen en u vermindert de verblinding en de reflectie door zonlicht. Ideaal als de zon aan het einde van de middag relatief laag staat. Tot slot is deze zonwering ook nog eens een mooie visuele toevoeging aan uw woning.

Direct een afspraak maken?

Met zonwering zorgt u er in de winter dus voor dat u minder last heeft van ongewenst zonlicht in huis. Daarnaast zorgt u er ook voor dat u de warmte zowel goed binnen kunt laten als behouden. Wilt u meer weten over wat zonwering voor u en uw woning kan doen? En heeft u interesse in hoogwaardige en stijlvolle zonwering? Neem dan gerust contact op met Frisse Zonwering. Bel naar 031-882 60 51 of stuur een mail naar info@frissezonwering.nl. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over rolluiken afstellen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Relevante producten

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave

Frisse Zonwering