+31 (0)318 - 826 051
  • 15 Jaar ervaring
  • Showroom bij u thuis
  • Kwaliteitsmerken
  • 100% Maatwerk
  • Vijf jaar garantie
  • De beste Service

Energieneutraal worden met zonwering

Zo maakt u uw huis energieneutraal

Duurzaam bouwen wordt steeds populairder. Met het oog op de toekomst en onze portemonnee proberen we zo weinig mogelijk energie te verspillen. De overheid heeft zelfs gesteld dat in 2030 iedere woning energieneutraal moet zijn. Er is dus werk aan de winkel. Nieuwe huizen worden voorzien van de nieuwste technieken om het energiegebruik in de kiem te smoren. Uiteraard worden er zonnepanelen op het dak geplaatst, maar er worden ook veel isolatiemaatregelen genomen. Een van de manieren om een woning goed te isoleren is door het plaatsen van zonwering. In dit blog van Frisse zonwering geven wij u meer informatie over energieneutraal worden met behulp van zonwering en andere isolatiemaatregelen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Energieneutraal maken van oudere huizen

Bij het realiseren van een nieuwe woning worden direct allerlei maatregelen genomen om de woning energieneutraal te maken. Als eigenaar hoeft u vrijwel geen aanpassingen meer te doen om hieraan bij te dragen. Dat is echter anders bij oudere bestaande huizen. Hoe kunt u deze woningen energieneutraal maken? De woning moet volledig gerenoveerd worden. Onder andere het dak, de vloer, gevels en ramen moeten worden aangepakt. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die u al direct kunt nemen om uw woning te verduurzamen. Wij geven u daarom vier tips om uw woning beter te isoleren.

Tip 1: Plaats dubbelglas

Laat het enkelglas in uw woning vervangen voor dubbelglas. Dubbelglas isoleert veel beter ten opzichte van enkelglas. Het is natuurlijk duurder wat betreft de aanschaf, maar het is de investering zeker waard.

Tip 2: Plaats tochtstrips

In oude huizen zijn vaak veel kieren aanwezig bij de deuren en ramen. Op deze plekken gaat veel warmte verloren. Daarnaast komt er ook veel kou naar binnen. Tochtstrips voorkomen dit. Plaats tochstrips op uw kieren en het warmteverlies wordt aanzienlijk ingeperkt.

Tip 3: Gebruik radiatorfolie

De radiator in uw woning straalt naar alle kanten warmte uit. Wanneer uw radiator tegen de muur aan staat, ontvangt de muur ook veel warmte. Dat is natuurlijk zonde. Wanneer u radiatorfolie achter de verwarming plaatst, weerkaatst de afgegeven warmte richting de ruimte. Hierdoor gaat een stuk minder warmte verloren.

Tip 4: Plaats zonwering

Plaats een rolluik of screen en verminder het warmteverlies bij de ramen aanzienlijk. Zonwering heeft een isolerende werking en houdt bovendien de warmte van de zon buiten. Zo blijft de temperatuur tijdens de zomermaanden aangenaam en wordt de warmte in de winter beter vastgehouden. Rolluiken zijn daarnaast zeer effectief als beveiliging van uw woning.

Het toepassen van maatregelen

Wij hopen dat u profijt heeft aan onze tips voor het energieneutraal maken van uw woning. Gaat u zelf aan de slag met het toepassen van maatregelen? Wilt u bijvoorbeeld nieuwe zonwering aanschaffen? Dan kunt u altijd terecht bij Frisse Zonwering. Neem contact op met een van onze specialisten en ontdek de mogelijkheden op het gebied van rolluiken, screens en andere soorten zonwering.

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave

Frisse Zonwering