+31 (0)318 - 826 051
  • 15 Jaar ervaring
  • Showroom bij u thuis
  • Kwaliteitsmerken
  • 100% Maatwerk
  • Vijf jaar garantie
  • De beste Service

Met zonwering besparen op uw energiekosten!

Isoleren met zonwering

Wist u dat zonwering een ontzettende goede manier is om te besparen op uw energiekosten? Dat komt door het verborgen talent van zonwering: isoleren! Vooral gordijnen en rolluiken zijn ontzettend goed in het isoleren van uw woning. Ontdek ook hoe u door middel van zonwering kunt besparen op uw energiekosten.

Zonwering heeft meerdere functies

Zonwering speelt eigenlijk meerdere rollen voor uw woning. De belangrijkste rol, en waarschijnlijk de grootste reden dat u zonwering aanschaft, is natuurlijk het buitenhouden van de felle zonnestralen, vooral tijdens de hoogzomer. Echter wordt er ook vaak de keuze gemaakt voor zonwering om de privacy te verhogen. Zo zijn gordijnen en rolluiken ideaal om nieuwsgierige voorbijgangers het zicht te blokkeren als u een raam heeft langs een drukke straat, en voorkomt een terrasoverkapping dat uw buren makkelijk in uw tuin kunnen kijken. De derde functie van zonwering is het feit dat deze isolerend werkt. Warmte kan niet zomaar ontsnappen door de ramen, waardoor u binnen minder hoeft te stoken. Bovendien houdt zonwering in de zomer de hitte buiten en de koelte binnen.

isoleren met zonwering

Buitenisolatie door rolluiken

Wanneer isolatie een belangrijke factor is voor uw keuze voor zonwering, kunt u het beste kiezen voor buitenzonwering. Deze wordt aan de buitenkant van uw gevel gemonteerd en is in diverse soorten verkrijgbaar. De meest effectieve manier van isolatie door middel van zonwering is door rolluiken te installeren. Deze kunnen volledig afgesloten worden, en vormen eigenlijk nog een extra ‘laag’ tussen uw ramen en de buitenlucht. Hierdoor wordt warmte zeer goed binnengehouden. Bovendien kan er in de zomermaanden geen zonnestraaltje naar binnen schijnen, waardoor de kamer aangenaam koel blijft. Een extra positieve bijwerking van rolluiken is dat ze ontzettend moeilijk open te breken zijn. Met dichte rolluiken hebben inbrekers dus geen kans om uw woning binnen te komen.

Isolering binnen met gordijnen

U kunt er ook voor kiezen om uw woning binnen te isoleren door middel van gordijnen. Deze houden de warmte binnen voordat het überhaupt de mogelijkheid krijgt om door de ramen weg te glippen. Een groot bijkomend voordeel van gordijnen is dat ze ook decoratief zijn, en dus een grote bijdrage zullen leveren aan uw interieur. Gordijnen zijn een stuk goedkoper dan rolluiken, maar ze houden zonnestralen veel minder goed buiten. In de zomermaanden kan het dus, ook met gordijnen, nog flink warm worden. Echter hebben we het wel al over veel lagere temperaturen dan wanneer u helemaal geen zonwering aanschaft.

Bespaar op uw energiekosten

Het aanschaffen van zonwering is een investering, maar zoals u ziet gaat deze investering gepaard met een besparing op uw energiekosten! Wij van Frisse Zonwering komen graag eens bij u langs om de opties voor uw woning te bespreken. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn om uw huis te isoleren met zonwering.

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave

Frisse Zonwering