+31 (0)318 - 826 051
  • 15 Jaar ervaring
  • Showroom bij u thuis
  • Kwaliteitsmerken
  • 100% Maatwerk
  • Vijf jaar garantie
  • De beste Service

Zonwering van de toekomst

De zonwering van de toekomst

Zonwering kan niet gecombineerd worden met kunst? Alissa + Nienke, twee designers uit Eindhoven, hebben dit jaar op de Dutch Design Week laten zien dat dit juist wel heel goed kan. Zij hebben een serie van prachtige gordijnpanelen gecreëerd, die speciaal ontwikkeld zijn voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit hebben ze gedaan door middel van hun speciale 3D-weeftechnieken.

zonwering van de toekomst

Zonwering van 3D-geweven textiel

De designers werden gevraagd door het Ministerie om een zonwering speciaal voor hun pand te maken. Dit pand ziet weinig direct zonlicht, maar krijgt vooral licht binnen via weerkaatsing van de zee. Dit maakt de zonnestralen extra fel, wat voor veel hinder kan zorgen. De designers zijn aan de slag gegaan met hun speciale technieken met 3D-geweven textiel. Ze hebben wel meer dan driehonderd proeven gedaan, maar zijn uiteindelijk bij het perfecte driedimensionale oppervlak uitgekomen.

Het ritme van licht

Het eindresultaat van deze proeven mag zeker wel de zonwering van de toekomst genoemd worden. De zonwering is zeer gedetailleerd. Deze bestaat uit vier geweven panelen met elk kleine textielpatroontjes die in een ritme bewegen. Hierdoor kunnen zij meer direct zonlicht binnenlaten, of dit juist blokkeren. De installatie werkt door middel van een lichtsensor die de hoeveelheid licht dat binnenkomt reguleert.

zonwering van de toekomst

Ontwikkelingen van zonwering

Het design van Alissa + Nienke is slechts een voorbeeld van de vele ontwikkelingen op het gebied van zonwering. Omdat de huizen steeds beter geïsoleerd worden, wordt ook de vraag naar zonwering alsmaar hoger. Felle zonnestralen zorgen namelijk voor onaangename warmte die door de isolering niet weg kan. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de zonwering ook bij het interieur past. Projecten zoals dat van Alissa + Nienke bewijzen dat het zeer goed mogelijk is om zonwering en kunst te combineren, en zo tot een prachtresultaat te komen.

Ook een zonwering kunstwerk in huis?

Bent u ook op zoek naar zonwering voor je woning? Helaas is het designkunstwerk van Alissa + Nienke niet beschikbaar. Dit hangt, na de tentoonstelling bij de Dutch Design Week, namelijk in het kantoor van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Echter komen wij graag bij u langs om een geheel persoonlijk kunstwerk te creëren dat precies op maat gemaakt is voor uw woning. Wij brengen de showroom naar u toe. Zo haalt u gewoon zelf uw eigen zonwering van de toekomst in huis!

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave

Frisse Zonwering