+31 (0)318 - 826 051
  • 15 Jaar ervaring
  • Showroom bij u thuis
  • Kwaliteitsmerken
  • 100% Maatwerk
  • Vijf jaar garantie
  • De beste Service

Reiniging van uw zonwering? Zo doet u dat!

Grondige reiniging van uw zonwering

Vele particulieren en bedrijven zijn in het bezit van zonwering. Denk aan rolluiken, markiezen, zonneschermen, knikarmschermen of screens. Na veelvuldig gebruik in de zomer, is het zeer aan te raden uw zonwering te reinigen. Uw zonwering oogt zo niet alleen fris, maar gaat zelfs een stuk langer mee. Het is niet moeilijk om uw zonwering te reinigen, maar het kost wel energie en tijd. Daarom hebben wij voor u op een rijtje gezet hoe u uw zonwering van de beste reiniging voorziet. Lees snel verder voor meer informatie.

Voordat u met de reiniging begint

Alvorens u start met de reiniging van uw zonwering, zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het van belang niet in de volle zon uw zonwering te reinigen, omdat dit juist vlekken kan veroorzaken. Dit terwijl u juist van plan was om vlekken te verwijderen. Maak nooit gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Deze zullen uw doek zeker aantasten. Weet u niet welk reinigingsmiddel het beste middel voor uw zonwering is? Vraag dan om advies bij een specialist in zonwering. Zij beschikken vaak over speciale schoonmaakmiddelen voor uw zonwering.

Het reinigen van de aluminium ophanging

Veel zonneschermen zijn voorzien van een aluminium ophanging. Deze kan erg vies worden. Het beste kunt u de licht vervuilde onderdelen schoonmaken met een doek, lauwwarm water en wat afwasmiddel of groene zeep. Na het reinigen, spoelt u alles af met water en droogt u het af met een droge doek. Check gedurende uw bezigheden ook de ophanging en of alles nog goed loopt. Zonodig kunt u wat smeermiddel aanbrengen, zodat de ophanging weer soepeler zal lopen. Indien dit niet werkt, kunt u de ophanging het beste laten vervangen door een expert. Wat heeft u nodig voor de reiniging van de aluminium ophanging? Zorg voor enkele doeken, een emmer lauwwarm water, groene zeep of afwasmiddel en een zachte borstel. Hiermee kunt u uw zonwering weer geheel schoonmaken. Stel het schoonmaken niet uit, daar vlekken anders moeilijker te verwijderen zijn. Als u vlekken aantreft, kunt u deze het beste direct verwijderen.

Reinigen van het zonweringdoekreinigen zonwering

Het belangrijkste om te reinigen is het doek van de zonwering zelf. Zorg er bij het reinigen voor dat u eerst het doek uitrolt. Hierdoor kunt u overal bij en slaat u niets over. De boven- en onderkant dienen namelijk geheel gereinigd te worden. Maak gebruik van een ladder of trapje, zodat u makkelijker kunt schoonmaken. Begin vervolgens met de schoonmaak. Reinig markiezen en andere zonneschermen met lauwwarm water, een speciaal reinigingsmiddel en een zachte borstel. Hiermee kunt u de meeste vlekken verwijderen. Reinigingsmiddel is echter vooral nodig bij hardnekkige vlekken op het doek. Met een zachte borstel kunt u de boven- en onderkant van het zonweringsdoek geheel schoonmaken. Let op: draai de markiezen of andere zonneschermen niet nat naar binnen. Anders zullen er vlekken en schimmels ontstaan. Laat het doek opdrogen, maar doe dit niet in de volle zon. Als het zonnescherm geheel opgedroogd is, kunt u deze weer naar binnen draaien.

Het reinigen van rolluiken

Ook rolluiken worden veel gezien bij woningen, winkels en bedrijven. Deze dienen ter bescherming van de woning, maar beschermen de woning ook tegen binnenkomend zonlicht. Van welke weersomstandigheden er ook sprake zijn, u kunt de luiken altijd laten zakken. Echter worden de rolluiken hierdoor ook vuil. Gelukkig kunt u ook de luiken zelf reinigen en van onderhoud voorzien. Maak hierbij tevens gebruik van lauwwarm water, een zachte borstel en voeg een speciaal reinigingsmiddel toe. Let er tijdens het schoonmaken ook op of de nokken in de geleiderails nog voldoende functioneren. Wij raden het aan deze geregeld in te smeren met een speciaal smeermiddel, zodat deze soepel door blijven lopen. Blijven de rolluiken toch stroef? Dan kan een specialist dit eenvoudig voor u oplossen.

Schakel de hulp in van een specialist

Een reiniging van uw zonwering kost tijd en energie. Vooral omdat er soms flink geschrobd moet worden om de vlekken eruit te krijgen. Een specialist kan u deze zorgen uit handen nemen, zodat u hier niet meer naar om hoeft te kijken en profiteert van een snelle en perfect gereinigde zonwering. Neem vandaag nog contact op met een specialist en vraag wat zij voor u kunnen betekenen. Wij wensen u veel succes met de reiniging van uw zonwering!

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave

Frisse Zonwering